Wykonanie
Niedzielny poranek zaczynam z pieczoną owsianką . Ukryte w niej słodko-kwaśne zestawienie. Debiut czerwonych
porzeczek na blogu, których zresztą nie
jadłam już spory okres czasu. Wczoraj udało mi się je kupić w pobliskim sklepie. Owsianka przyjemnie kokosowa z orzeźwiającą
cytrusową nutą. Z dodatkiem ziaren kakaowca oraz złocistego
syropu z agawy . Do tego słodkie
borówki oraz kwaśne
czerwone porzeczki . Z wierzchu zaś chrupiące
płatki migdałowe oraz
kokosowe, idealnie przyrumienione. Te aromaty z rana od razu poprawiają mi humor, a co dopiero rozkoszowanie się samym śniadaniem! :)



pieczona kokosowa-cytrynowa owsianka z ziarnami kakaowca,
borówkami,
czerwoną porzeczką,
płatkami migdałów oraz
płatkami kokosowymibaked coconut-lemon oatmeal with cocoa nibs, blueberries, red currant, almond and coconut flakes

Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- łyżka wiórek
kokosowych- 1/2 szklanki
mleka sojowego (lub inne roślinne)- łyżka
siemienia lnianego- łyżka
syropu z agawy-
czerwone porzeczki-
borówki amerykańskie- łyżeczka ziaren kakaowca
Płatki owsiane wraz z wiórkami zalać na noc
mlekiem. Rano wymieszać z resztą składników i przełożyć do naczynka do zapiekania, uprzednio wysmarowanego
olejem. Opcjonalnie - wierzch posypać
płatkami migdałów oraz
kokosa. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 30 min. Ostudzić lub zajadać od razu. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~O naleśnikowej sobocie nie zapominam ;) Była wegańska, a do tego wytrawna. Naleśniki podsmażane, dzięki
czemu jeszcze chrupiące. Do powtórzenia, nie raz!

wegańskie naleśniki orkiszowe z pikantną,
pomidorową zieloną soczewicą z
kukurydząvegan spelt crepes with spicy tomato green lentils with cornprzepis na naleśniki ;)Miłej niedzieli!