Wykonanie
Jaglana, jakoś ostatnio przeze mnie zapomniana, dziś w placuszkach . Mają intensywny
waniliowy smak oraz nutkę
sezamową dzięki dodaniu tahini . Podaje je wraz z delikatną
ricottą, ulubioną
gorzką czekoladą, zdrową białą
morwą oraz
nerkowcami . Były grube, sycące i bardzo smaczne! Niczym słodkie burgery jaglane. Do tego
truskawki, które same się przecież nie zjedzą :)



waniliowo-
sezamowe placuszki jaglane z maca podane z
ricottą,
gorzką czekoladą, białą
morwą oraz
nerkowcami;
truskawkivanilla-
sesame millet pancakes with maca served with
ricotta, dark chocolate, white mulberry and cashew nuts; strawberries

Składniki:- 4 łyżki
kaszy jaglanej- łyżka
mąki ryżowej- opcjonalnie: łyżeczka maca w proszku- łyżeczka tahini- łyżeczka
syropu z agawy-
jajko- ziarnka z 1/2
laski wanilii- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia/sody oczyszczonej
Kaszę jaglaną ugotować na wodzie. Następnie wymieszać z
wanilią i odstawić do wystygnięcia. Ja zrobiłam to wieczorem. Rano dodać
mąkę, maca, tahini,
jajko,
syrop oraz proszek. Smażyć placuszki na dobrze rozgrzanej patelni wysmarowanej lekko
olejem. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Dużo energii potrzebuję i szczęścia. Męczący jest ten tydzień, a pogoda tak zmienna, że czasem wpływa na samopoczucie. Jednak coś we mnie
siedzi i ciągle utrzymuje w przekonaniu, że będzie dobrze...że się uda i dam sobie radę. Przyjemne to uczucie.Miłego czwartku! :)