Wykonanie
Na to śniadanie nie poświęca się rankiem wiele czasu. Wstajesz, przekładasz do miseczki, dokładasz dodatki i gotowe! Czasem lubię sięgnąć po czekające już na mnie śniadanie, tym bardziej w tygodniu nauki. Dziś jest to krem jaglany . Zmiksowany z dodatkiem gładkiego, delikatnego
tofu . Smaku dodały mu ziarenka
wanilii, a
słodyczy miód waniliowo -
truskawkowy . Podałam go wraz z musem
kakaowo -
bananowym i
orzechami włoskimi - bardzo smacznie się to zgrało. Idealnie kremow a i lekka, niczym mus...sama przyjemność dla podniebienia!


waniliowy krem jaglany z
tofu podany z musem
bananowo-
kakaowym oraz
orzechami włoskimivanilla millet cream with
tofu served with
banana-cocoa mousse and walnuts

Składniki:- 4 łyżki
kaszy jaglanej- 1/2 kostki silken
tofu twardego ok.175g- łyżeczka
miodu waniliowo-
truskawkowego- ziarnka z 1/2
laski waniliiKaszę jaglaną ugotować na wodzie i ostudzić. Następnie dokładnie zmiksować z
tofu,
miodem i
wanilią. Całość włożyć na noc do lodówki. Rano przełożyć do miseczki i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!mus
bananowo-
kakaowy:
banan zmiksowany z łyżeczką
kakao~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tofu zawdzięczam współpracy z firmą Skworcu . To kolejne, które mam okazję spróbować. Jest to twardy
serek sojowy, aczkolwiek nie różni się tak bardzo od miękkiego. Ma jedynie bardziej zwartą konsystencję. Jednak jak sama nazwa wskazuje - to
tofu silken . Jeśli chodzi o smak, identyczny. Różnica z pewnością jest w możliwości wykonywanych dań, gdyż ten świetnie sprawdzi się w wytrawnych przepisach. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z jakości tego produktu oraz możliwości mnóstwa pomysłów na dania z jego udziałem. Poza tym dużą zaletą jest jego skład i pozytywne właściwości jakie nam
daje. Jest bardzo zdrowe. Po więcej informacji na temat
tofu zapraszam na stronę sklepu jak i producenta .Powodzenia i miłego krótkiego tygodnia! :)