Wykonanie
Nieco chłodniejszy dziś poranek. Na taki zawsze dobre jakieś rozgrzewające śniadanie. Mając czas rano włączam piekarnik i zapiekam
płatki owsiane . Podwójnie migdałowa przyjemność dzięki
maśle migdałowym jak i
mące - niczym
migdałowe ciasteczko owsiane. To wszystko zaś pod pierzynką
kokosowego serka wiejskiego, który pod wpływem ciepła staje się przyjemnie ciągnący . Ten pomysł zdecydowanie zasługuje na miano jednego z najlepszych śniadań jakie
jadłam!



migdałowa owsianka zapieczona pod
kokosowym serkiem wiejskimalmond oatmeal baked with coconut cottege cheese

Składniki:- 4-5 łyżek
płatków owsianych- łyżka
mąki migdałowej (mogą być zmielone
migdały)- łyżeczka
masła migdałowego- opcjonalnie - łyżeczka
syropu z agawy/itp.- ok. 1/2 szklanki
mlekaCałość wymieszać ze sobą i wstawić na noc do lodówki.-
serek wiejski 150g- łyżeczka wiórek
kokosowych-
białko- opcjonalnie - posłodzić
Serek wymieszać z
białkiem (nie ubijać!),
kokosem i dowolnym syropem/miodem/cukrem.Do natłuszczonej kokilki przełożyć
migdałową masę owsianą, a na wierzch
serek wiejski. Zapiekać w 180 stopniach Celsjusza przez 30min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Z cytatem dziś...Wszystko polega na tym, żeby człowiek był taki, jaki jest, żeby nie wstydził się chcieć tego, czego chce i marzyć o tym, o czym marzy. Ludzie są na ogół niewolnikami konwenansów. Ktoś im powiedział, że powinni być tacy i tacy, i starają się być takimi aż do śmierci, nie wiedząc nawet, kim byli i kim są naprawdę. Nie są więc nikim i niczym, postępują niejednoznacznie, niejasno, chaotycznie. Człowiek przede wszystkim musi
mieć odwagę być sobą.Milan Kundera