Wykonanie
Wczoraj wieczorem niespodziewanie przyszła ochota, żeby coś upiec… Od razu postanowiłam przygotować jakiś wypiek na dzisiejszy poranek. Niestety nie kupiłam jeszcze tutaj
mąki, a wszystkie zostawiłam w Polsce, więc upiekłam ciasto z
fasoli ! Pewnie większości z Was już dobrze znane. Zbite,
kakaowe brownie z
czerwonej fasoli to jeden z najlepszych wypieków jakie
jadłam. Z
słodyczą syropu daktylowego oraz dojrzałego
banana, do tego smak aromatycznych wiórek
kokosowych . Wystarczy tylko zmiksować składniki, przełożyć do naczynka, posypać dodatkowo
płatkami kokosa (polecam!) i zapiec. Coś słodkiego na początek dobrego dnia i rano nie trzeba kombinować, wystarczy tylko podać ciacho… z
masłem migdałowym smakowało obłędnie! Mam ochotę upiec kolejne…
bananowo-
kokosowe brownie z
czerwonej fasoli podane z
masłem migdałowymbanana-coconut red beans brownie served with almond butterSkładniki:230g ugotowanej
czerwonej fasolidojrzały
bananłyżka naturalnego
kakaołyżka wiórek
kokosowych (im grubsze tym bardziej aromatyczne)łyżka
syropu daktylowegołyżka złotego
siemienia lnianegołyżka
płatków owsianych4 łyżki
mleka migdałowego (niesłodzone, naturalne)Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmiksować. Przełożyć do foremki/naczynia do zapiekania wyłożonego papierem do pieczenia. Posypać
płatkami kokosa. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Ostudzić – można włożyć do lodówki na noc lub studzić w temp. pokojowej. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Wczoraj taki piękny dzień! Dziś początek równie przyjemnyWszystko zależy od naszego nastawienia. Warto wstawać rano z myślą, że czeka nas kolejny, pełen pozytywnych wrażeń, dzień.Wróciła Anita ! Jestem pewna, że wszyscy ją pamiętacie. Bardzo się cieszę, że znowu jesteśZapraszam wszystkich na jej bloga – klik 😉 Hasło przewodnie – Szanuj siebie … i tego powinniśmy się trzymać.Przyjemnego piątku!