ßßß
 marchewkowo-bananowa owsianka na mleku migdałowym z cynamonem, kokosem i daktylami medjool podana z suszoną białą morwą oraz masłem orzechowymcarrot-banana oatmeal with almond milk, cinnamon, coconut and medjool dates served with dried white mulberries and crunchy peanut butterSkładniki:5-6 łyżek płatków owsianychłyżka złotego siemienia lnianego
marchewkowo-bananowa owsianka na mleku migdałowym z cynamonem, kokosem i daktylami medjool podana z suszoną białą morwą oraz masłem orzechowymcarrot-banana oatmeal with almond milk, cinnamon, coconut and medjool dates served with dried white mulberries and crunchy peanut butterSkładniki:5-6 łyżek płatków owsianychłyżka złotego siemienia lnianego łyżka wiórek kokosowych1/2 łyżeczki cynamonu2 spore daktyle medjool (lub kilka mniejszych)szklanka mleka migdałowego (lub inne roślinne)1/2 dojrzałego bananaśredniej wielkości marchewPłatki wymieszać z cynamonem, wypestkowanymi i posiekanymi daktylami, siemieniem oraz kokosem.* Następnie zetrzeć na drobnych oczkach marchew i dodać do owsianki. Zalać mlekiem i gotować do gęstości. Na koniec wkroić banana i gotować jeszcze chwilę. Podawać z dowolnymi dodatkami. Najlepiej z orzechami/masłem orzechowym/tahini/ziarnami lub innymi bakaliami. Smacznego!*Można to zrobić wieczorem i zalać mlekiem. Rano tylko ugotować z marchwią i bananem.Pogoda tutaj ostatnio nie dopisuje, wiatr wieje jak szalony, a do tego pada. W każdym razie, humoru mi nie brakuje i powoli zaczynam odkrywać nowe miejsca i poznawać nowych ludzi na uniwersytecie. Cieszę się jak dziecko, że już za tydzień zaczynam pierwsze zajęcia. To będzie niesamowity rok pełen wrażeń…!Miłego dnia!
łyżka wiórek kokosowych1/2 łyżeczki cynamonu2 spore daktyle medjool (lub kilka mniejszych)szklanka mleka migdałowego (lub inne roślinne)1/2 dojrzałego bananaśredniej wielkości marchewPłatki wymieszać z cynamonem, wypestkowanymi i posiekanymi daktylami, siemieniem oraz kokosem.* Następnie zetrzeć na drobnych oczkach marchew i dodać do owsianki. Zalać mlekiem i gotować do gęstości. Na koniec wkroić banana i gotować jeszcze chwilę. Podawać z dowolnymi dodatkami. Najlepiej z orzechami/masłem orzechowym/tahini/ziarnami lub innymi bakaliami. Smacznego!*Można to zrobić wieczorem i zalać mlekiem. Rano tylko ugotować z marchwią i bananem.Pogoda tutaj ostatnio nie dopisuje, wiatr wieje jak szalony, a do tego pada. W każdym razie, humoru mi nie brakuje i powoli zaczynam odkrywać nowe miejsca i poznawać nowych ludzi na uniwersytecie. Cieszę się jak dziecko, że już za tydzień zaczynam pierwsze zajęcia. To będzie niesamowity rok pełen wrażeń…!Miłego dnia!