Wykonanie
Lekkie babeczki z samego rana, zjedzone jeszcze cieplutkie. Niezwykle delikatne i cudownie pachnące lawendą oraz
kokosem . Do tego z dodatkiem
ricotty pieczone, co sprawiło, że były jeszcze bardziej puszyste niż przypuszczałam. Poza tym
słodyczy miód im dodał, a jako ciekawy smakowy dodatek sprawdziły się też ziarna kakaowca . Wierzch z chrupiącymi
płatkami kokosowymi jak i migdałowymi . Inaczej opisać ich się nie da, po prostu - rozpływały się w ustach !



kokosowo-lawendowe babeczki* z
ricotty z dodatkiem ziaren kakaowca oraz
płatkami migdałowymi i kokosowymicoconut-lavender cupcakes* from
ricotta with cocoa beans, almond and coconut flakes*na
mące owsianej i kokosowej*with oat and coconut
flour
Składniki:- 4 łyżki
mąki owsianej- 2 łyżki
mąki kokosowej-
jajko- 65g
ricotty (1/4 opakowania)- łyżeczka
miodu- 1/3 łyżeczki kwiatów lawendy- ok. 1/3 szklanki
mleka- 1/3 łyżeczki
sody oczyszczonej- szczypta
proszku do pieczenia- łyżeczka ziaren kakaowca-
płatki kokosowej- łyżka
płatków migdałowychMąkę owsianą i
kokosową wymieszać z proszkiem,
sodą,
jajkiem,
ricottą,
miodem oraz
mlekiem. Na koniec dodać ziarna kakaowca i lawendę. Przełożyć do foremek na babeczki. Wierzch posypać
płatkami migdałów oraz
kokosa. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez 25min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Lekki i słodki poranek, małe uniesienie na miły początek wtorku :) Oby reszta dnia równie przyjemna była.W tym właśnie sęk, że Czas nie znosi, aby go zabijano. Gdybyś była z nim w dobrych stosunkach zrobiłby dla Ciebie z twoim zegarem wszystko, co byś tylko chciała.Lewis Carroll "Alicja w Krainie Czarów"