Wykonanie
Lubię śniadania od tych z piekarnika poprzez gotowane w garnuszku aż po te wyciągnięte leniwie rano z lodówki. Każde ma w sobie "coś" co potrafi zaskoczyć smakiem i ogólnie pomysłem. Dziś z garnuszka i z lodówki.
Płatki jaglane w formie serowej - gotowane z kremowym
serkiem naturalnym, słodkim, dojrzałym już
bananem,
jajkiem oraz
orzechami włoskimi . Całość postanowiłam włożyć na 'nocne posiedzenie w lodówce', jak to robię zazwyczaj z sernikami. Rano gotowe, wyciągnęłam na parę minut przed, obsypałam
kakao, a
potem już tylko cieszyłam się smakiem śniadania. Może nie zachęca wyglądem tak bardzo, ale smakiem i zapachem na pewno :)



sernikowe,
bananowe płatki jaglane przełożone
bananem oraz z
orzechami włoskimi i
kakaocheesecake,
banana millet flakes with
banana in the middle and walnuts, sprinkled with cocoa

Składniki:- 5 łyżek
płatków jaglanych- 1/2 szklanki
mleka- łyżka
syropu klonowego (opcjonalnie)-
jajko- ok. 100 g
serka naturalnego- dojrzały
banan-
orzechy włoskie-
kakaoPłatki jaglane gotować na
mleku z
syropem. Następnie wymieszać z
żółtkiem, połową rozgniecionego
banana oraz
serkiem naturalnym. I dalej gotować do zgęstnienia. Ubić
białko na sztywną pianę. Do płatek dodać
orzechy, a
potem delikatnie wymieszać z pianą i ponownie podgrzać. Połowę
płatków przełożyć do miseczki, na to wkroić kosteczki pozostałej połowy
banana i przykryć resztą masy. Posypać
kakao i podawać od razu lub wstawić na noc do lodówki i rano oprószyć już gotowe śniadanie. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Kolejny dziś cytat . Warto
mieć marzenia i dążyć do ich spełnienia.Trzeba umieć walczyć o swoje marzenia, ale trzeba też wiedzieć, które
drogi są nie do przebycia i zachować siły na przejście innymi ścieżkami.Paulo CoelhoNa LB odpowiem w najbliższym czasie ;)