Wykonanie
Na początku miał być krem owsiany.
Potem krem owsiany z
jajkiem, aż w końcu stwierdziłam, że wszystko włożę do piekarnika. Nie ma to jak wstać rano, a do głowy przychodzi pomysł za pomysłem, lubię to. Finalnie wyszło na to, że zjadłam pieczony krem owsiany . Naturalnie słodki z
bananem i
daktylami . Dodałam trochę
kakao, a całość posypałam
płatkami migdałów . Z wierzchu idealnie chrupiący, a w środku kremowy i delikatny. Jeszcze nie raz pojawi się na śniadanie.



pieczony
bananowo-
daktylowy krem owsiany z
kakao oraz
płatkami migdałówbaked
banana-dates oats cream with cocoa and almond flakes

Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- szklanka
mleka- ok. 4-5
daktyli- 1/2
banana- łyżeczka
kakao- rozkłócone
jajko-
płatki migdałówOwsiankę ugotować na
mleku z
daktylami i
kakao, do gęstości. Następnie dodać pokrojonego
banan i dokładnie zmiksować. Połączyć z
jajkiem, delikatnie wymieszać. Przełożyć do naczynia/kokilki wysmarowanej lekko tłuszczem i posypać
płatkami migdałów. Piec ok. 25-30min. w 180 stopniach Celsjusza. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Dobrze jest znowu wstać z myślą, że nie trzeba się nigdzie śpieszyć, nie trzeba tak szybko wychodzić i można spokojnie zjeść śniadanie, wypić
kawę, smażyć naleśniki, ... :)Cały czas należy do ciebie.Nie mów, że masz go za mało.Masz dokładnie tyle czasu,ile będziesz chciała
mieć.B.Pawlikowska