ßßß
Banan jest skarbnicą wielu substancji odżywczych. To bogactwo minerałów. Banan zawiera witaminy takie jak beta-karoten (przeciwutleniacz!) oraz witaminy z grupy B, witaminę C.Składniki na 10 – 12 babeczek:1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej1 szklanka płatków owsianych3 dojrzałe banany średniej wielkości, rozgniecione2/3 szklanki cukru40 ml oleju1 szklanka mleka1 duże jajko2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka kakao100 g gorzkiej czekolady, posiekanejW jednym naczyniu mieszamy składniki suche: mąkę pszenną, płatki owsiane, cukier, proszek do pieczenia, kakao. W drugim naczyniu mieszamy składniki mokre: roztrzepane jajko, olej, rozgniecione banany, mleko. Zawartość obu naczyń połączyć, wymieszać, dodając na koniec posiekaną czekoladę.
Ciasto wyłożyć do 3/4 wysokości każdej foremki. Piec około 25 minut w temperaturze 190ºC. Poczekać chwilę zanim przestygną, potem wyciągać z formy.SmacznegoZapraszam na inne słodkości. Kliknij na zdjęcie i poznaj przepis: