Przetworowych szaleństw ciąg dalszy:)Składniki:2 kg ogórków0,5 kg marchewki0,5 kg cebuli2 łyżki soli4 ziela angielskie1 łyżka ziarnek gorczycyZalewa:3 szklanki wody1,5 szklanki cukru1,5 szklanki octu 10%2 ząbki czosnku2 listki lauroweOgórki umyj i zetrzyj na tarce jak na mizerię, marchewkę obierz i również zetrzyj na cienkie plastry. Cebulę obierz, przekrój na pół i posiekaj w plastry. Całość zasyp solą, dokładnie wymieszaj i odstaw na 3 godziny. Po tym czasie odlej wodę i zapakuj sałatkę do przygotowanych słoików (około 2/3 pojemności słoika), do każdego dodaj kilka ziaren gorczycy i ziele angielskie.Składniki na zalewę zagotuj do całkowitego rozpuszczenia cukru, i gorącą zalej słoje. Zakręć i pasteryzuj około 10-15 minut.