W Watykanie biały dym a w mojej kuchni biała zupa!Lekka i zdrowa, zupka koperkowo - jogurtowa:)Zupa koperkowo-jogurtowaSkładniki:filet z kurczaka2 gałązki natki pietruszkimała marchewka1 pęczek koperku1 mały bądź 3/4 dużego jogurtu naturalnegosól i pieprz do smakuok. 1,5 l wodyFilet z kurczaka zalać zimną wodą, dodać obraną, całą marchewkę i gałązki natki pietruszki. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut, po tym czasie doprawić do smaku solą i gotować jeszcze około 5-10 minut (do miękkości) w ostatnich minutach dodając drobno posiekany koper. Zupę zdjąć z ognia. Mięso i marchewkę wyjąć, poporcjować, dodać z powrotem do zupy. Całość zaprawić jogurtem i doprawić pieprzem do smaku.Do zupy przed podaniem można dodać łyżkę - dwie otrąb owsianych.