Wykonanie
Aż trudno uwierzyć, że nie ma w nim
sera. Smaczny, lekki, rozpływa się w ustach. Przepis dostałam od koleżanki z forum.Składniki (duża blaszka):kruche ciasto:3 szklanki
mąki1 szklanka
cukru6
żółtek1
masło (200g)1 mały
proszek do pieczeniamasa:6
białek1 szklanka
cukru2 budynie
kakaowe bez
cukru3 kwaśne
śmietany 18% (po 400 ml)szklanka
rodzynek namoczonych we wrzątku i odcedzonyc po kilku minutachZe składników zagnieść ciasto, 1/3 porcji zamrozić. Resztę ciastawyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Białka ubić na sztywną pianę dodać
cukier, budynie w proszku oraz
śmietanę i
rodzynki, wymieszać. Masę wylac na cisto, na wierzch rozłożyć zamrożoną część ciasta.Piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Smacznego!