Wykonanie
Twarożek granulowany, tzw. wiejski dawniej jadałam głównie na słodko.
Truskawkowy dżemik mamusi i było ekstra. Na studiach jak to na studiach, różnych nawyków człowiek nabiera, więc pod wpływem
Kaczki zaczęłam jadać go prawie zawsze z
pomidorem i
cebulką albo
szczypiorkiem. W
sumie ta wersja była ok, ale dziś jakoś nie miałam ochoty na
cebulową woń, która zazwyczaj jednak się ciągnie za człowiekiem i żadne gumy i 10-krotne mycie zębów nie pomagają. W
porze późnego śniadania zajrzałam do lodówki i powstało takie oto coś.

Składniki:200g
serka granulowanegopół
czerwonej papryki6
oliwekpół łyżeczki
przyprawy włoskiejWykonanie:Dziecinnie prosta sprawa.
Serek wrzucamy do miseczki,
paprykę kroimy w prostokąciki,
oliwki w plasterki, dodajemy
przyprawę, mieszamy i już. Wcinamy. Ja popycham
chlebkiem z
masłem, bo jestem chlebożercą, ale jeśli ktoś jest mniej pojemny lub stara się jeść dietetycznie można wcinać bez zapychacza.Zając