Wykonanie
SAŁATKA Z GYROSEMCena: ok. 15zł / 4-6 porcjiCzas przygotowania: ok. 25min.W chłodne, ciemne dni bardzo ważne jest dobre odżywianie, dlatego na takie dni polecamy zdrową i kolorową
sałatkę z gyrosa! Prosta w przygotowaniu, a z pewnością zaspokoi podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy!Składniki:
piersi z kurczaka (ok. 300g);
kapusta pekińska (1 sztuka);
papryki (2 sztuki);zupka chińska łagodna (1 sztuka);zupka chińska pikantna (1 sztuka);
majonez (kilka łyżek)
przyprawa do gyrosa;
Przyrządzanie:Na początku kroimy
paprykę i
kurczaka w małe kosteczki (1-1,5cm).
Kapustę szatkujemy w cienkie i krótkie paseczki.
Mięso przyprawiamy
przyprawą do grosa i smażymy na patelni na minimalnej ilości
oleju, aż do zarumienienia. Po usmażeniu
mięsa na patelni, przekładamy je do miseczki na czas ostygnięcia.Po ostygnięciu dodajemy
paprykę,
kapustę oraz pokruszony suchy
makaron z zupek chińskich wraz z załączonymi w zupkach
przyprawami. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Przed zakończeniem mieszania dodajemy kilka łyżek
majonezu. Ważne jest, aby wszystkie kawałki
makaronu były dokładnie obtoczone
majonezem. Tak przygotowaną mieszankę odkładamy do czasu spulchnienia
makaronu.Smacznego!