ßßß
Skład (lista zakupów):piersi kurczaka (ok. 4 00g);kapusta pekińska (pół główki);papryka (1 sztuka);pomidor (1 sztuka);majonez (ok. 100g);przyprawa do gyrosa;zioła prowansalskie;ciasto do tortilli.Rozkład jazdy:Zaczynamy od sosu, nic prostszego! Kilka łyżek majonezu mieszamy w miseczce z ziołami prowansalskimi. Następnie kroimy paprykę i pomidora w małe kosteczki (1-1,5cm). Piersi z kurczaka również kroimy w podobnej wielkości kosteczki i przyprawiamy przyprawą do gyrosa. Kapustę szatkujemy w cienkie i krótkie paseczki.
Mięso smażymy na patelni na minimalnej ilości oleju aż do zarumienienia. Po usmażeniu mięsa na patelni, przekładamy je do miseczki. Na rozgrzanej patelni rozkładamy gotowe ciasto i delikatnie podsmażamy. Podsmażone ciasto przekładamy na talerz, a na jego powierzchni rozsmarowujemy sos. Ciepłe mięso wraz z papryką, pomidorem i poszatkowaną kapustą rozkładamy na cieście.
Ciasto zwijamy w rulon ściskając farsz wewnątrz. Aby farsz nie „uciekł”, końcówki ciasta należy zagnieść do środka. Takie ruloniki odkładamy na patelnię i jeszcze raz podsmażamy aż ciasto się zarumieni.Ostatnim krokiem jest przełożenie gotowych tortilli na talerze i delektowanie się nimi… mmm:)