Wykonanie
Tym razem postawiłam na klasykę, czyli
biszkopt kakaowy i
jabłka, a wszystko to po prostu zwinięte i wyglądające jak
salceson:) Ciasto
banalne w przygotowaniu, ekspresowe w wykonaniu i wyśmienite w smaku. Posmakuje każdemu kto lubi połączenie
jabłek z
ciastem, a to chyba lubi każdy :) Polecam więc wszystkim łasuchom.

Składniki:4
jajka8 łyżek
cukru2 łyżki
mąki pszennej1 łyżka
kakao4
jabłka pokrojone w kostkę1 łyżka
cukru pudru1 łyżeczka
cynamonuWykonanie:
Białka ubijam na sztywno, dodaję po trosze
cukier i po jednym
żółtku.
Mąkę przesiewam z
kakao i delikatnie mieszam z masą jajeczną.Blaszkę o wym 24x36cm wykładam papierem do pieczenia, posypuje grubą warstwą
cukru pudru wymieszanego z
cynamonem
oraz
jabłkami pokrojonymi w kostkę.

Na to przelewam
kakaowe ciasto

i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°-180°C na 20-30 min.

Upieczone wyjmuję z blaszki odwracając
jabłkami do góry na deseczkę wyłożona ściereczką i zwijam w roladę.

Odstawiam by wystygła.