Wykonanie
            Ten przepis jest mocno w tyle od pozostałych, jakoś tak zapomniałam o nim, ale na pewno można go wykorzystać na co dzień. Także polecam tę babkę, która wyrosła pięknie i była bardzo, ale to baaaardzooo puszysta :D

Składniki:50 g 
drożdży piekarskich1 szklanka ciepłego 
mleka1/2 kg 
mąki pszennej3/4 szklanki 
cukru125 g 
masła lub 
margaryny5 
żółtek1/2 szklanki 
jagód goi
Lukier:1/2 szklanki 
cukru pudrusok wyciśnięty z 1 
cytrynyWykonanie:
Drożdże rozpuszczam w ciepłym 
mleku, dodaję 2-3 łyżki 
cukru, rozmieszam ,zasypuję 2-3 łyżkami 
mąki, nakrywam i odstawiam, aż zaczną pracować,na około 30 min, w ciepłym miejscu. Do zaczyny dodaję rozmieszane widelcem 
żółtka, rozpuszczone i przestudzone 
masło, resztę 
cukru oraz 
mąkę. Wszystko wyrabiam, dodaję 
jagody goi i mieszam z 
ciastem.

Całość nakrywam ściereczką i odstawiam, aż ciasto podwoi swoją objętość.Formę do babki smaruję tłuszczem, przekładam ciasto

i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C-190°C na około 40 min. Po tym czasie sprawdzam patyczkiem, czy jest upieczone, wyjmuję i odstawiam by wystygło.Składniki na 
lukier ucieram i smaruję wierzch ciasta.
