ßßß
Ciasto:450 g mrożonego szpinaku3 jajka1 1/3 szklanki cukru1 1/3 szklanki oleju2 szklanki mąki pszennej3 łyżeczki proszku do pieczenieMasa:330 ml śmietany 30%1 łyżka cukru pudru1 galaretka cytrynowa1 szklanka wrzątkurodzynkim&m's w kolorze czerwonym
Wykonanie:Jajka ucieram z cukrem na puszystą masę, dodaję olej, mąkę z proszkiem i miksuję. Szpinak rozmrażam odciskam część soku i dodaję do ciasta, mieszam przy pomocy drewnianej łyżki. Blachę o wymiarach 25x25 cm wykładam papierem do pieczenie, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 50 min. Wyjmuje i studzę. Odcinam wierzch ciasta i kruszę przy pomocy widelca.Galaretkę rozpuszczam we wrzątku i studzę. Kremówkę ubijam dodając cukier puder i tężejącą galaretkę. Połowę pokruszonego ciasta dodaję do masy śmietankowej, wymieszam i wykładam na zimne ciasto. posypuję pozostałym pokruszonym ciastem, rodzynkami i m&m's-ami. Całość wstawiam do lodówki na ok 2 godz, by masa dobrze zastygła.