ßßß
- 40 dag makaronu rurki- 1 opakowanie śmietany 18% ( ok. 200g )- 150 ml sosu pomidorowego- 40 dag szynki- 30 dag sera- 2 łyżki oleju- bazylia, oregano- sól, pieprzDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.WykonanieSzynkę pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oleju. Oprószyć solą i pieprzem oraz oregano. Ser zetrzeć na tarce. Dodać do szynki i mieszać aż ser całkowicie się roztopi. Wlać śmietanę oraz sos pomidorowy. Przyprawić bazylią. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Odcedzić podzielić na porcje i polać sosemUwaga – sprawdzona rada1) w zależność od tego jak intensywny ma być aromat serowy możemy dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego lub zwykły ser zastąpić wędzonymŻyczę smacznego.Komentarze oraz lajki mile widziane :)