Wykonanie
Składniki

- 40 dag
makaronu rurki- 1 opakowanie
śmietany 18% ( ok. 200g )- 150 ml
sosu pomidorowego- 40 dag
szynki- 30 dag
sera- 2 łyżki
oleju-
bazylia,
oregano-
sól,
pieprzDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Szynkę pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce
oleju. Oprószyć
solą i
pieprzem oraz
oregano.
Ser zetrzeć na tarce. Dodać do
szynki i mieszać aż
ser całkowicie się roztopi. Wlać
śmietanę oraz
sos pomidorowy. Przyprawić
bazylią.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki
oleju. Odcedzić podzielić na porcje i polać sosemUwaga – sprawdzona rada1) w zależność od tego jak intensywny ma być aromat
serowy możemy dodać łyżeczkę
koncentratu pomidorowego lub zwykły
ser zastąpić wędzonymŻyczę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)