Wykonanie
Proste w wykonaniu ciasto na zimno, które idealnie nadaje się na niedzielny deser. Pianka w smaku jest bardzo delikatna, a dzięki swym barwom skusi nie jednego milusińskiego :)Składniki

- 10 dag okrągłych
biszkoptów- tabliczka
mlecznej czekolady-
mleko- 3
galaretki owocowe- puszka
mleka zagęszczonego niesłodzonego- 6 dag
cukru pudru- 4 łyżeczki
cukru waniliowegoDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Galaretki wsypać do
trzech głębokich miseczek i rozpuścić każdą oddzielnie w niepełnej szklance gorącej
wody, odstawić do ostygnięcia.
Mleko zmiksować z
cukrem pudrem i
cukrem waniliowym aż podwoi swą objętość. Do każdej z
galaretek dodać po 1/3 zmiksowanego
mleka i dokładnie wymieszać.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej ( zostawić trochę do dekoracji ), dodać
mleko aby uzyskać konsystencję tężejącej
galaretki.
Biszkopty namoczyć w
czekoladzie i wyłożyć nimi dno tortownicy ( średnica 26 cm ). Na
biszkopty wylewać na zmianę po 1/3 porcji każdej z tężejących
galaretek. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem posypać startą
czekoladą.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)