ßßß Cookit - przepis na Cannelloni z groszkiem i kukurydzą

Cannelloni z groszkiem i kukurydzą

nazwa

Wykonanie

Składniki
- 1 opakowanie makaronu cannelloni
- 50 dag mięsa mielonego
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka groszku konserwowego
- 1 gotowy sos boloński
- 20 dag żółtego sera
- sól, pieprz ziołowy
- zioła prowansalskie
- olej
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać drobno pokrojony czosnek. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy i dodać do mięsa razem z sosem bolońskim. Doprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi. Całość farszu pogotować ok.10 minut na małym płomieniu. Rurki cannelloni wypełnić farszem ( makaronu nie gotować ) i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Po napełnieniu wszystkich rurek pozostały farsz wylać na canneloni oraz posypać startym żółtym serem. Zapiekać pod przykryciem 30 minut w temperaturze 200 o C
Uwaga – sprawdzona rada
1) Aby makaron był bardziej miękki na dno naczynia żaroodpornego wlać trzy łyżki wody
Życzę smacznego.
Komentarze oraz lajki mile widziane :)
Źródło:http://swiat-smaku.blogspot.com/2012/05/cannelloni-z-groszkiem-i-kukurydza.html