Składniki- 1 opakowanie makaronu cannelloni- 50 dag mięsa mielonego- 2 ząbki czosnku- 1 puszka kukurydzy- 1 puszka groszku konserwowego- 1 gotowy sos boloński- 20 dag żółtego sera- sól, pieprzziołowy- zioła prowansalskie- olejDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.WykonanieMięso podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać drobno pokrojony czosnek. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy i dodać do mięsa razem z sosem bolońskim. Doprawić do smaku solą, pieprzemziołowym i ziołami prowansalskimi. Całość farszu pogotować ok.10 minut na małym płomieniu. Rurki cannelloni wypełnić farszem ( makaronu nie gotować ) i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Po napełnieniu wszystkich rurek pozostały farsz wylać na canneloni oraz posypać startym żółtym serem. Zapiekać pod przykryciem 30 minut w temperaturze 200 o CUwaga – sprawdzona rada1) Aby makaron był bardziej miękki na dno naczynia żaroodpornego wlać trzy łyżki wodyŻyczę smacznego.Komentarze oraz lajki mile widziane :)