Wykonanie
Składniki- 70 dag
schabu- 1 szklanka posiekanych
orzechów włoskich- mały słoik
chrzanu-
pieprz ziołowy- słodka mielona
papryka- ½ kostki
masła- 3
żółtka- 3 łyżki
mąki- 2
jajka-
bułka tarta-
olej,
sólWykonanie
Schab umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Rozbić. Posypać z obu stron
pieprzem ziołowym i
papryką. Odstawić.
Żółtka utrzeć z
masłem. Dodać
orzechy,
chrzan i szczyptę
soli. Plastry
mięsa posmarować masą i zawinąć w roladki. Obtoczyć w
mące, rozkłóconych jajkach i
bułce tartej . Smażyć na
oleju na złoty kolor.Uwaga – sprawdzona rada1) potrawa smakuje również dobrze przy wykorzystaniu filetu z
piersi z kurczakaŻyczę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku .Komentarze oraz
lajki mile widziane :)Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo gdzie przedstawiam ciekawe patenty pomagające znieść trudy życia codziennego :)
Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę zamieszczoną poniżej. Dla Ciebie to będzie dosłownie chwila a dla mnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas.Z góry dziękuję.