Wykonanie
Schab w połączeniu z farszem
orzechowo -
chrzanowym to wyjątkowo udane połączenie smaków i aromatów :) Podałam je w towarzystwie
pure ziemniaczanego i sałatki z
selera .

6 plastrów
schabu na kotlety2
żółtka1,5 garści drobno posiekanych
orzechów włoskich3 - 4 płaskie łyżki tartego
chrzanu (dałam taki ze słoiczka)2 płaskie łyżki miękkiego
masłapieprz,
sólrozkłócone
jajo do namaczania
bułka tarta do panierowania
Mięsko rozbić cienko, oprószyć
solą i
pieprzem, odstawić na 30 minut.
Orzechy wymieszać z
żółtkami,
chrzanem,
masłem na jednolitą masę (ma być papkowata i dość gęsta).Farszem smarować kotlety, zawijać ściśle, panierować najpierw w
jaju,
potem w
bułce, smażyć na złoto.Jeśli obawiamy się, że roladki nam się "rozlecą", można spiąć je np wykałaczkami, u mnie jednak nie było takiej potrzeby, bo wszystko ładnie się trzymało.