Wykonanie

Uwielbiam takie dania, kojarzą mi się one z dzieciństwem, a poza tym
jabłka to jedne z moich ukochanych
owoców. Placuszki możemy jeść na zimno i ciepło;) Są grzechem, któremu warto się raz na jakiś czas oddać.

1 sposób to placuszki z
cukrem pudrem2 sposób to placuszki z domowym
cukrem cynamonowym3 sposób to placuszki z
sosem malinowo-
jogurtowym na który przepis znajdziecie poniżej;)Oczywiści placuszki możemy jeść bez dodatków - jak kto woli.

Składniki: na tę ilość składników wystarczyły 3 spore
jabłka450 g
mąki250 ml
mleka200 ml
wody gazowanej2
jajkasól
Sposób przygotowania:I
Jabłka obieramy, drążymy środek i kroimy w okrągłe plastryII Przygotowujemy ciasto:
Mleko i
wodę mieszamy z
jajkami i
solą następnie powoli dodajemy
mąkę - tak aby nie powstały grudki. W razie potrzeby dodajemy
mąki,
wody lub
mleka - w zależności jakie ciasto chcemy uzyskać.III
Jabłka moczymy w cieście - niestety- smażymy na
oleju (rzepakowym,
ryżowym). Zawsze najlepiej sprawdzić jest pierwszy placuszek i w razie potrzeby dodać
wody lub
mąki. Placuszki odsączamy na papierze. Następnie podajemy w wybranej wariacji;)Możemy dodać trochę
oleju do ciasta i smażyć placuszki bez
oleju, ale wyjdą bardziej suche.

Prawda,że pyszności?? Pozdrawiam i zapraszam wkrótce na mojego nowego bloga typowo o książkach mojej drugie pasji, którą rozpoczęłam jeszcze przed gotowaniem.