ßßß
To przepis na pierwsze w moim życiu naleśniki. Naprawdę gotowałam wiele potraw, ale naleśniki zawsze mnie stresowały;P Są pyszne;)Składniki:2 szklanki mąki250-300ml mleka200-225ml wody gazowanej (naleśniki będą flafi;D)4 jajka1 łyżka cukru pudrusólPrzygotowanie:Mleko i wodę mieszamy z jajkami i solą w ilościach 250ml i 200ml następnie powoli dodajemy mąkę i cukier puder - aby nie powstały grudki. W razie potrzeby dodajemy mleko i wodę gazowaną - zależy czy chcemy mieś bardziej zwarte ciasto czy bardziej delikatne.Smażymy na patelni. Jeśli do ciasta dodamy odrobinę oleju to unikniemy go na patelni w czasie smażenia.Domowy serek waniliowy robimy z jogurtu wymieszanego z cukrem waniliowym...szybko i pomocnie, gdy brak nam go w domu ;)RADA! Jeśli chcielibyśmy zrobić jabłka w cieście naleśnikowym winniśmy zrobić ciasto bardziej zwarte i zwiększyć ilość mąki do 2,5 szkl.
Smacznego!