Wykonanie

jesienny powiew wiosny.idealna jako dodatek lub główne danieprzepis na dwie porcje200 gram ugotowanej
fasolki szparagowej - może być mrożona1 mała
cebula pokrojona w piórka50 gram
boczku wędzonego - pokrojonego w paski5 sztuk
moreli suszonych - również pokrojone w paski1
chili pokrojonegarść prażonego na suchej patelni
sezamu razem z
siemieniem lnianymkromka
chleba na grzanki1 łyżka
oliwy3 ząbki
czosnku - zgniecionego
sól do smaku

Cebule i
boczek smażymy na
oliwie na brązowy kolor następnie dodajemy
fasolkę ,
morele ,
chili oraz
czosnek i chwilę podsmażamy łącząc wszystkie składniki ,na koniec dodajemy grzanki które grillowaliśmy wcześniej albo podpiekamy w piekarniku w temp. 180 stopni około 5-8 minut - należy pilnować by uzyskać idealne jakie chcemy następnie
sałatkę doprawiamy do smaku i serwujemy.


Smacznego :)