ßßß Cookit - przepis na Kakaowo- czekoladowe biscotti

Kakaowo- czekoladowe biscotti

nazwa

Wykonanie

Pyszne, przepyszne ciasteczka. Uwielbiam je, szczególnie do porannej kawy. Zawsze sobie mówię, wypiję kawkę zjem dwa biscotti. Jasne :) na dwóch się nigdy nie kończy, zazwyczaj po prostu biscotti się kończą.
Z podanego przepisu wychodzi około 10-12 sztuk.
SKŁADNIKI:
30 g masła
60 g cukru
1 opaowanie cukru waniliowego
1 jajko
110 g mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół tabliczki czekolady (startej na drobnych oczkach)
4 łyżki kakao
1 łyżka miodu
Masło miksujemy z cukrami (zwykłym i waniliowym) na jednolitą masę. Dodajemy jajo, miód i dalej miksujemy. Do masy partiami dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy startą czekoladę i kakao. Mieszamy.
Z tak gotowego ciasta lepimy wałeczek, delikatnie go spłaszczamy i zawinięty w folię wkładamy do lodówki do schłodzenia (ok. 2 godzin). Po upływie czasu ciasto pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Wyjmujemy z piekarnika, studzimy kilka minut.
ostudzone ciasto kroimy ukośnie w plastry około 1 , 5 cm i układamy płasko na papierze do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C 10 minut z jednej strony, przekladamy na drugą stronę i pieczemy kolejne 10 minut.
Smacznego!!!
Źródło:http://slodkozwisienka.blogspot.com/2013/02/kakaowo-czekoladowe-biscotti.html