Wykonanie
Pyszne, przepyszne
ciasteczka. Uwielbiam je, szczególnie do porannej
kawy. Zawsze sobie mówię, wypiję
kawkę zjem dwa biscotti. Jasne :) na dwóch się nigdy nie kończy, zazwyczaj po prostu biscotti się kończą.Z podanego przepisu wychodzi około 10-12 sztuk.SKŁADNIKI:30 g
masła60 g
cukru1 opaowanie
cukru waniliowego1
jajko110 g
mąki1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniapół tabliczki
czekolady (startej na drobnych oczkach)4 łyżki
kakao1 łyżka
mioduMasło miksujemy z
cukrami (zwykłym i
waniliowym) na jednolitą masę. Dodajemy
jajo,
miód i dalej miksujemy. Do masy partiami dodajemy przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy startą
czekoladę i
kakao. Mieszamy.Z tak gotowego ciasta lepimy wałeczek, delikatnie go spłaszczamy i zawinięty w folię wkładamy do lodówki do schłodzenia (ok. 2 godzin). Po upływie czasu ciasto pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 st. C.Wyjmujemy z piekarnika, studzimy kilka minut.ostudzone ciasto kroimy ukośnie w plastry około 1 , 5 cm i układamy płasko na papierze do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C 10 minut z jednej strony, przekladamy na drugą stronę i pieczemy kolejne 10 minut.Smacznego!!!