Dla wielbicieli dużych słodkości tarta z gruszką. Prosta, słodka i smaczna.SKŁADNIKI : na ciasto kruche:300 g mąki200 g masła50 g cukru cynamonowego50 g cukru białegocukier waniliowy2 żółtkamasa kremowa:200 g masła200 g cukru100 g płatków migdała3 jaja50 g mąkioraz3 gruszkicynamoncukier puderPrzygotowanie ciasta kruchego:Mąkę łączę z masłem. Dodaję trzy cukry i żółtka i zagniatam ciasto, zagniatam i zagniatam i wkładam do zamrażarki na 30 minut. Po upływie wyznaczonego czasu ciasto wałkuje i przekładam do wysmarowanej masłem formy.Przygotowanie masy kremowej:Masło ucieram z cukrem dodaję jaja i nadal ucieram. Płatki migdałów tłukę na drobno (najlepiej tłuczkiem do mięsa) dodaję do przygotowywanej masy i nadal ucieram. Na koniec dodaję mąkę. i ostatni raz ucieram. Przygotowaną masę wykładam na kruchym cieście. Obrane, przekrojone na pół i ponacinane gruszki układam na masie kremowej lekko uciskając.Piekę ok. 30 minut w temperaturze 180 st. C.Gdy ostygnie posypuję cynamonem i cukrem pudrem.Czas przygotowania 1h 15min.