Wykonanie
Przepis mój własny i chyba trafiony, bo ciasto zostało spałaszowane w ciągu jedno dnia. Także mimo, iż się me oko nim długo nie nacieszyło to i tak jestem szczęśliwa bo to znaczy, ze smakowało. A w
sumie przecież o to chodzi :)SKŁADNIKI:1 szklanka
purre z dynikostka
masłaszklanka
cukru1 opakowanie
cukru waniliowego1 łyżeczka ekstraktu z
wanilii3
jaja1,5 szklanki
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczeniaskórka
pomarańczy (zastosowałam kupną kandyzowaną)
cynamonNa początku przygotowałam
dynię. Umyłam, oczyściłam z pestek i pokroiłam na cząstki Skórką do dołu poukładałam na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i piekłam 40 minut w 190 st. C. Po wystudzeniu zmiksowałam. Muszę powiedzieć, ze samo puree jest tak smakowite, że podjadłam trochę podczas robienia ciasta :).Następnie
masło rozpuściłam w garnku, dodałam dwa
cukry,
wanilię i wymieszałam. Do masy dodałam 3
żółtka, zmiksowałam i powoli dodawałam
mąkę z
proszkiem do pieczenia,
cynamonem i nadal miksowałam. 3
białka ubiłam do sztywną pianę i dodałam do masy delikatnie mieszając. Na samym końcu dodałam skórkę
pomarańczy.Wymieszałam i piekłam ok. 45 minut w 190 st. C.