Wykonanie
Smaczna surówka z
kapusty pekińskiej. Namiastka lata o mocno
koperkowym smaku, zagościła na naszym
stole. Użyłam młodego
koperku, który zamroziłam latem zerwany z pierwszych, młodziutkich gałązek. Fenomenalny smak, piękny zapach a zostały połączone tutaj tak naprawdę tylko 3 składniki. Uwielbiam takie proste, nieprzekombinowane rozwiązania. Zachęcam do spróbowania :)

SKŁADNIKI:mała główka
kapusty pekińskiej2 pęczki świeżego
kopru, lub mrożonegoświeży zielony
ogórek3 łyżki
oliwysól i
pieprzopcjonalnie można dodać łyżeczkę
czosnku w proszku, podkreśli to smak.WYKONANIE:
Kapustę pekińską poszatkować nożem, dość cienko ale na kawałki o długości około 3 cm.
Ogórka umyć, nie obierać. Pokroić go na cienkie plasterki.
Koperek drobniutko posiekać.Składniki te umieścić w naczyniu, posolić i dodać
pieprzu do smaku. Dołożyć
oliwę i całość dokładnie wymieszać. Jeżeli surówkę zamierzacie podać dopiero po jakimś czasie,
przyprawy i
oliwę dajcie na końcu. Surówka dzięki temu nie opadnie, będzie miała puszysty wygląd i świeży smak.U mnie taka surówka została podana do duszonego
mięsa, ale powinna też dobrze się sprawdzić z np.
rybami.Smacznego!Pozdrawiam cieplutko :)