Wykonanie
Kiedy znajomi chwalili się tą
sałatką, dziwiłam się że jedzą takie śmieci. Jak można robić z takich rzeczy
sałatkę która powinna być zdrowa? Zdanie zmieniłam diametralnie kiedy pierwszy raz ją spróbowałam. PYSZNA to mało powiedziane. Jest GENIALNA. Nie wiem jak to się dzieje, że z zupkami
sałatka może być tak smaczna. Aż w niepamięć odeszły wszystkie minusy zajadania się gotowymi zupkami z papierka. Od czasu do czasu chętnie ją robię, bo oprócz tego że jest dobra w smaku to bardzo szybko się ją robi. 20 minut i gotowe ;)

SKŁADNIKI:2 zupki chińskie rosół delikatny/złocisty (nie pikantne)30 dag
żółtego sera w kawałku30 dag
drobiowej szynki w kawałku5-7 sporych
ogórków małosolnych lub
korniszonówczerwona paprykapuszka
kukurydzy konserwowejnie duży
majonezWYKONANIE:
Makaron pokruszyć i zalać wrzącą
wodą tak by był tylko przykryty, nakryć pokrywką i odstawić do napęcznienia.
Przyprawy które były w opakowaniu zostawiamy na później.
Ser,
szynkę,
paprykę,
ogórki kroimy w kostkę.
Kukurydzę odsączamy z zalewy. Składniki wykładamy do miseczki/naczynia. Kiedy
makaron napęcznieje odcedzamy. Przestygnięty dokładamy do reszty składników i dosypujemy
przyprawy z rosołu. Składniki dokładnie łączymy, mieszamy z
majonezem i gotowe :)SMACZNEGO!
