Wykonanie
Biała zupa z
octem, lub kwaskiem
cytrynowym. Zdecydowany lekko kwaśny smak i unoszący się
mięsny aromat. Absolutnie uwielbiana przeze mnie już od wielu wielu lat. Znacie? Lubicie?

***

W garnku zagotować
wodę, dołożyć
mięso, posolić. Na zmniejszonej mocy palnika gotować, jeżeli wytrąci się piana zebrać ją. Po 10 minutach włożyć czyste warzywa, połowę świeżych
ziół i gotować do miękkości.Kiedy
mięso jest już miękkie, włożyć resztę
ziół i
pieprz, ewentualnie dosolić.Wyłączyć.
Śmietanę rozrobić z
mąką, wlać do garnka, zagotować. Dolać łyżę
octu do całości, dołożyć
majeranek, chwilkę pogotować, i wyłączyć. Zupa gotowa :)Zupę podawać z
makaronem lub z
ziemniakami.Ja
daję jeszcze mini
kiełbaski śląskie.***