Wykonanie

Uwielbiamy niedzielne śniadania!Dzień, w którym mamy więcej czasu na przygotowanie śniadania mistrzów. ;)Oczywiście w naszej lodówce nie było
jajek, więc musiałyśmy zastąpić
płatkami owsianymi zmielonymi (nie chciało nam się iść do sklepu :p).Obliczyłyśmy kaloryczność naszych naleśników:1 naleśnik (średniej wielkości) to około 145 kcalNadzienie przypadające na 1 naleśnik to około 30 kcalZjadłyśmy po 2 naleśniki z nadzieniem, polałyśmy 1 łyżeczką
miodu, czyli wyszło nam na porcję około 380 kcal !Chyba nie tak źle. ;)Składniki na 8 naleśników:4 łyżki zmielonych
płatków owsianych1 szklanka
mąki pszennej1 3/4 szklanki
mleka1 łyżka
oleju rzepakowego0,5 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli1/2 łyżki
cukruSkładniki na nadzienie::2duże
jabłka2 łyżki
soku z cytryny2 łyżki
wodyPrzygotowanie:Wszystkie składniki wymieszać na gładką masę.Odstawić na około 15 minut.W tym czasie przygotuj nadzienie
jabłkowe.Obierz
jabłka.Zetrzyj na tarce o dużych oczkach.Przełóż do małego garnka, dodaj
wodę i
sok z cytryny.Od czasu do czasu mieszaj, ma powstać mus - ok. 15 minut na średnim ogniu.Usmaż naleśniki.Nadziałam musem, zawinęłam i polałam odrobiną
miodem, posypałam na koniec
cynamonem.

Smacznego! :)