ßßß
10 mini lub 6 klasycznych babeczek z rabarbarem - 1/2 porcji z tego przepisuskładniki na krem250 g serka philadelphia100 g masła200 g cukru pudrułyżka wody różanej400 g rabarbaruRabarbar obrać, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie pokroić na kawałki i dokładnie zmiksować. Schłodzić.Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać serek i ponownie dobrze zmiksować. Następnie, cały czas miksując, dodawać stopniowo zimny mus rabarbarowy i wodę różaną. Przygotowany krem dobrze schłodzić, następnie przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować babeczki. Gotowe, wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.Smacznego!

***Przepis na babeczki dodaję do akcji 'Rabarbar' oraz 'Czas na piknik'.