Wykonanie
Kuchenna szkoła przetrwania - level 3 ...czyli w pierwszej własnej, wymarzonej kuchni.Ostatnie wpisySernik z oreoTrójwarstwowy blok z
ryżem ...Tort
ananasowyLikier kajmakowyRosyjski rosół z
szafranemTortille z boczniakami
Chipsy z
jarmużuCiasteczka karobowo-gryczaneKoktajl z
jarmużem i
awokadoKoktajl z zielonych warzywProsta i tania reklama w Internecie sprzedawana za pomocą AdTaily(PLALLADTAILY0002)




Pisz blogBlog > Komentarze do wpisu« Zupa dyniowa na slodko
Ciasteczka kawowo - ... »

2 arkusze
ciasta francuskiego100 g gotowej masy makowej3 - 4 łyżki kandyzowanej
skórki pomarańczowej3 - 4 łyżki posiekanych
orzechów3 - 4 łyżki
mlekaArkusze
ciasta francuskiego cienko rozwałkować, następnie jeden posmarować
mlekiem. Następnie równomiernie rozprowadzić masę
makową i
bakalie. Przykryć drugim arkuszem, dobrze docisnąć i pokroić, wzdłuż krótszej krawędzi na paski centymetrowej szerokości. Każdy pasek chwycić po dwóch końcach i obkręcać w przeciwne strony, aż powstanie świderek.Układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, w kilkucentymetrowych odstępach.Piec do zarumienienia, około 10 minut w temperaturze 200 stopni.Smacznego!



piątek, 17 grudnia 2010, n_zakpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze