ßßß Cookit - przepis na Paluchy z ciasta francuskiego z masa makowa

Paluchy z ciasta francuskiego z masa makowa

nazwa

Wykonanie

Kuchenna szkoła przetrwania - level 3 ...czyli w pierwszej własnej, wymarzonej kuchni.
Ostatnie wpisy
Sernik z oreo
Trójwarstwowy blok z ryżem ...
Tort ananasowy
Likier kajmakowy
Rosyjski rosół z szafranem
Tortille z boczniakami
Chipsy z jarmużu
Ciasteczka karobowo-gryczane
Koktajl z jarmużem i awokado
Koktajl z zielonych warzyw
Prosta i tania reklama w Internecie sprzedawana za pomocą AdTaily(PLALLADTAILY0002)
Pisz blog
Blog > Komentarze do wpisu
« Zupa dyniowa na slodko
Ciasteczka kawowo - ... »
2 arkusze ciasta francuskiego
100 g gotowej masy makowej
3 - 4 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
3 - 4 łyżki posiekanych orzechów
3 - 4 łyżki mleka
Arkusze ciasta francuskiego cienko rozwałkować, następnie jeden posmarować mlekiem. Następnie równomiernie rozprowadzić masę makową i bakalie. Przykryć drugim arkuszem, dobrze docisnąć i pokroić, wzdłuż krótszej krawędzi na paski centymetrowej szerokości. Każdy pasek chwycić po dwóch końcach i obkręcać w przeciwne strony, aż powstanie świderek.
Układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, w kilkucentymetrowych odstępach.
Piec do zarumienienia, około 10 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego!
piątek, 17 grudnia 2010, n_zak
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://czympachnieuzakow.blox.pl/2010/12/Paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-masa-makowa.html