Wykonanie
Kuchenna szkoła przetrwania - level 3 ...czyli w pierwszej własnej, wymarzonej kuchni.Ostatnie wpisySernik z oreoTrójwarstwowy blok z
ryżem ...Tort
ananasowyLikier kajmakowyRosyjski rosół z
szafranemTortille z boczniakami
Chipsy z
jarmużuCiasteczka karobowo-gryczaneKoktajl z
jarmużem i
awokadoKoktajl z zielonych warzywProsta i tania reklama w Internecie sprzedawana za pomocą AdTaily(PLALLADTAILY0002)




Pisz blogBlog > Komentarze do wpisu« Kotlet
schabowy po gdanskuLekkie muffinki
orzechowe »
ciasto francuskie (24 x 42 cm)duże
jabłko50-70 g marcepana
cukier pudersok z cytrynyPłat
ciasta francuskiego podzielić na 6 prostokątów (8 x 14 cm).
Jabłko obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych, następnie każdą ćwiartkę pokroić na półcentymetrowe plasterki. Marcepan pokroić na plasterki podobnych rozmiarów. Na każdym płacie ciasta kłaść naprzemiennie, na sztorc plasterki
jabłka i marcepana. Następnie ciasto zwinąć wzdłuż dłuższej krawędzi, zakleić brzegi i naciąć z wierzchu. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec około 10-12 minut w temperaturze 220 stopni.Z
cukru pudru i
soku cytrynowego przygotować
lukier. Polukrować upieczone
ciastka. Podawać ciepłe, zaraz po przygotowaniu.Smacznego!



czwartek, 11 listopada 2010, n_zakpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze