ßßß Cookit - przepis na Ciastka francuskie z jablkami i marcepanem

Ciastka francuskie z jablkami i marcepanem

nazwa

Wykonanie

Kuchenna szkoła przetrwania - level 3 ...czyli w pierwszej własnej, wymarzonej kuchni.
Ostatnie wpisy
Sernik z oreo
Trójwarstwowy blok z ryżem ...
Tort ananasowy
Likier kajmakowy
Rosyjski rosół z szafranem
Tortille z boczniakami
Chipsy z jarmużu
Ciasteczka karobowo-gryczane
Koktajl z jarmużem i awokado
Koktajl z zielonych warzyw
Prosta i tania reklama w Internecie sprzedawana za pomocą AdTaily(PLALLADTAILY0002)
Pisz blog
Blog > Komentarze do wpisu
« Kotlet schabowy po gdansku
Lekkie muffinki orzechowe »
ciasto francuskie (24 x 42 cm)
duże jabłko
50-70 g marcepana
cukier puder
sok z cytryny
Płat ciasta francuskiego podzielić na 6 prostokątów (8 x 14 cm). Jabłko obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych, następnie każdą ćwiartkę pokroić na półcentymetrowe plasterki. Marcepan pokroić na plasterki podobnych rozmiarów. Na każdym płacie ciasta kłaść naprzemiennie, na sztorc plasterki jabłka i marcepana. Następnie ciasto zwinąć wzdłuż dłuższej krawędzi, zakleić brzegi i naciąć z wierzchu. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec około 10-12 minut w temperaturze 220 stopni.
Z cukru pudru i soku cytrynowego przygotować lukier. Polukrować upieczone ciastka. Podawać ciepłe, zaraz po przygotowaniu.
Smacznego!
czwartek, 11 listopada 2010, n_zak
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://czympachnieuzakow.blox.pl/2010/11/Ciastka-francuskie-z-jablkami-i-marcepanem.html