ßßß Cookit - przepis na Krem kalafiorowo - groszkowy

Krem kalafiorowo - groszkowy

nazwa

Wykonanie

Na podstawie zupy-kremu kalafiorowo - groszkowej z fetą, Agi-aa, fetę zamieniłam jednak na groszek ptysiowy, bo ową, lubię tylko w schłodzonych potrawach.
średniej wielkości kalafior
400 g groszku
400 ml bulionu warzywnego
łyżeczka gałki muszkatołowej
sól, pieprz
ew. śmietana, groszek ptysiowy do podania
Kalafiora umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Dodać groszek i gotować jeszcze ok. 4 minut. Warzywa odcedzić, zalać bulionem i zmiksować. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Przed podaniem dodać łyżkę śmietany i groszek ptysiowy.
Smacznego!
Źródło:http://czympachnieuzakow.blox.pl/2009/06/Krem-kalafiorowo-groszkowy.html