Wykonanie
A wspominałem już, że uwielbiam zupy? Taaaa, chyba nawet kilka
razy :) No po prostu uwielbiam. Nie ma znaczenia jakie, cokolwiek, jakiekolwiek, po prostu zjadam zawsze jak jest ku temu okazja (tak na marginesie to polecam w Warszawie zupy z azjatyckiego lokalu Du-Ża Mi-Ha. Nie dość, że obłędnie smaczne to porcje takie, że można się w nich
kąpać! :)). Tak więc tym razem była
pora ma zupę-krem z
zielonego konserwowego groszku.
Powiem szczerze, że takiej jeszcze nie jadłem.
Madzia znalazła przepis w jakiejś książeczce kucharskiej. A przepis okazał się tak absolutnie prosty, że już chyba bardziej skomplikowane jest zrobienie kanapek :) Zatem pokazuję i objaśniam :)3 puszki
groszku konserwowego750 ml
wody1 kostka
bulionu warzywnego (lub jakiego tam chcesz)
sól,
pieprzgroszek ptysiowy lub grzanki
Groszek razem z zalewą wlewamy do garnka. Dolewamy
wodę, wrzucamy kostkę
bulionową i gotujemy aż
groszek będzie miękki.
Potem miksujemy blenderem na jednolity krem, doprawiamy
solą i
pieprzem i gotowe :)Podajemy z
groszkiem ptysiowym lub grzankami.---------------------------------------------------------------------Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej
pory żaden przepis Ci nie umknie :)