ßßß
 
            
         Składniki:300 ml bulionu warzywnego100 ml mleka200 ml śmietany 30 %1, 5 kg dyni ( już obranej)SólŚwieżo zmielony pieprz1/4 łyżeczki świeżo startej gałki muszkatałowej2 ząbki czosnkuPrzygotowanie:Dynie wymyj, obierz i pokrój w kostkę. Zalej bulionem warzywnym i mlekiem, a następnie postaw na wolnym ogniu. Posól i gotuj przez około 20 minut. Po tym czasie dodaj marchewkę i pietruszkę z bulionu. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i wszystko razem zblenduj na gładką masę. Na sam koniec dolej śmietanę kremówkę i dopraw pozostałymi przyprawami.
Składniki:300 ml bulionu warzywnego100 ml mleka200 ml śmietany 30 %1, 5 kg dyni ( już obranej)SólŚwieżo zmielony pieprz1/4 łyżeczki świeżo startej gałki muszkatałowej2 ząbki czosnkuPrzygotowanie:Dynie wymyj, obierz i pokrój w kostkę. Zalej bulionem warzywnym i mlekiem, a następnie postaw na wolnym ogniu. Posól i gotuj przez około 20 minut. Po tym czasie dodaj marchewkę i pietruszkę z bulionu. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i wszystko razem zblenduj na gładką masę. Na sam koniec dolej śmietanę kremówkę i dopraw pozostałymi przyprawami.