Wykonanie
![](/Data/Images/martafwkuchni.blog.pl\2015_slash_01_slash_28_slash_salatka-grzybki-na-lesnej-polanie/l/1932227736.jpg)
Składniki:1 duży słoik
pieczarek marynowanych w całości1 puszka
groszku1 puszka
kukurydzy2 duże marchwie3 średniej wielkości
ziemniaki3 duże
jajka2
cebule (u mnie jedna biała, jedna czerwona)2
ogórki kiszonesól,
pieprzmajonez![](/Data/Images/martafwkuchni.blog.pl\2015_slash_01_slash_28_slash_salatka-grzybki-na-lesnej-polanie/l/-1273347939.jpg)
Wykonanie:W pierwszej kolejności musimy ugotować
ziemniaki,
marchew oraz
jajka. Studzimy po czym wszystkie składniki kroimy oddzielnie w kostkę, to samo robimy z
ogórkiem kiszonym. Dno oraz boki tortownicy musimy wyłożyć folią spożywczą, aby
sałatka ładnie odeszła.
![](/Data/Images/martafwkuchni.blog.pl\2015_slash_01_slash_28_slash_salatka-grzybki-na-lesnej-polanie/l/430814061.jpg)
Układamy kolejno:-
pieczarki główkami do dołu-
groszek konserwowy-
marchewkę, posypujemy ją delikatnie
solą i
pieprzem, smarujemy cienko
majonezem-
ziemniaki,
sól,
pieprz,
majonez-
kukurydza,
majonez-
ogórki kiszone,
cebula,
majonez-
jajka,
sól,
pieprz,
majonezTak przygotowaną tortownicę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na noc. Na drugi dzień
sałatkę wykładamy na talerz, odwracając tortownicy do góry dnem, zdejmujemy obręcz i dekorujemy boki
majonezem.
![](/Data/Images/martafwkuchni.blog.pl\2015_slash_01_slash_28_slash_salatka-grzybki-na-lesnej-polanie/l/-941984616.jpg)
InspiracjaBrak powiązanych wpisów.