Wykonanie
Program: podstawowySkładniki:
![](/Data/Images/www.chleby.info\2010_slash_02_slash_chleb-sezamowy/l/-2137782453.jpg)
750 g / 1000 g:
Woda: 165 ml / 220 ml
Maślanka: 110 ml / 150 ml
Mąka pszenna: 375 g / 500 g
Mąka żytnia typ 1150: 75 g / 100 g
Suszone drożdże: 1 łyżeczka / 1,5 łyżeczki
Sól: 1 łyżeczka / 1,5 łyżeczki
Cukier: 1 łyżeczka / 1,5 łyżeczki
Olej: 1 łyżka / 1,5 łyżki
Sezam: 60 g / 80 g (dodać po sygnale dźwiękowym)Jeżeli przed dodaniem do ciasta uprażymy na patelni ziarno
sezamu to
chleb zyska bardziej intensywny smak.