Wykonanie
Przepis dołączony do automatu do pieczenia
chleba firmy TefalSkładniki:750g / 1000g:
Woda: 290 ml / 400 ml
Sól: 6 g / 9 g
Pieprz: 3 szczypty / 5 szczyptZwykła
mąka: 430 g / 580 g
Drożdże suszone: 9 g / 14 gPrzygotowanie:Włóż składniki do miski dokładnie w następującej kolejności:
woda,
sól,
pieprz,
mąka i
drożdże.Wybierz program 5 ("francuski
chleb" - około 3 godz. 30 min.), wagę i kolor, a następnie uruchom program.Po zakończeniu programu wyjmij
chleb z miski i pozostaw na kratce do ostygnięcia.Pokrój
chleb na 3 części wszerz i pokrój
ser munster na 2 części wszerz. Włóż dolną część
chleba z powrotem do miski (bez tarczy). Na górze połóż plaster
sera munster, następnie ułóż środkową część
chleba i drugą warstwę
sera munster, a na koniec przykryj całość "pokrywką" z ostatniej warstwy
chleba. Umieść miskę w maszynie i piecz przez 10 minut, aby roztopić
ser.Pokrój
chleb na kromki, gdy będzie jeszcze lekko ciepły.Wariacja z płynnym
seremMasz ochotę na wieczór w alpejskim stylu? Zastąp
ser munster
serem raclette lub jakimkolwiek innym
serem do stopienia. Dodaj
szynkę sabaudzką w kostkach.Użyj owalnego pojemnika