Wykonanie
Zarodki pszenne to najbogatsza w składniki odżywcze część ziarna. Zawierają błonnik, witaminy z grupy B, witaminę E i minerały (fosfor, potas, magnez, miedź, cynk). Polecane dla osób dbających o zdrowie i dobre samopoczucie.To prawdziwa bomba
białkowo -witaminowa. Zawarte w nim
białko roślinne wspomaga regenerację komórek i może przyspieszać przemianę materii.Składniki :1 szklanka
zarodków pszennych stabilizowanych (Sante)1 szklanka
mąki pszennej4
jajkaszklanka
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenia1
gruszka pokrojona w kostkę posypana
cynamonemgarść
jagód goji
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywną pianę, dosypywać stopniowo
cukier- ubijać
Potem dodawać po jednym
żółtku, ubijaćDosypywać
mąkę zmieszaną z zarodkami i proszkiem - ucierać najlepiej mikseremWsypać do ciasta
gruszkę i
jagody, wymieszać łyżką i wylać do natłuszczonej foremki
Piekłam w 180 *C przez 50 min. Foremka o średnicy 24 cm.Przepis pochodzi z opakowania
Zarodków pszennych .
A moje żółte chryzantemy kwitną pięknie, zdążyły przed mrozami :)