Wykonanie
Nadchodzi jesień. Dni coraz krótsze, noce chłodniejsze. Dobrze, że chociaż za dnia jeszcze trochę słońca jest. Dziś jesienne ciasto z
gruszkami, szybkie, proste i pyszne :)
składniki:180 g
masła190 g
mąki pszennej170 g
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenia3 roztrzepane
jajka3
gruszkicukier do posypania
Mąkę wymieszać z
cukrem i
proszkiem do pieczenia. Dodać
masło, roztrzepane
jajka. Wymieszać przy pomocy miksera do połączenia składników (nie dłużej). Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Umyć
gruszki, pokroić w plastry i ułożyć na wierzch ciasta. Posypać
cukrem. Piec w 180 °C przez ok. 60 minut. Wystudzić i podawać (mi najbardziej smakuje jeszcze na ciepło).Smacznego! :)