Powstał z potrzeby wykorzystania sera domowego i czegoś nowego.:pCiasto:* 3 szkl. mąki pszennej* kostka margaryny* 1 szkl.cukru* cukier wanilinowy* 2 łyżeczki proszku do pieczenie* 3 żółtka* 4 łyżki kakao1.Mąkę przesiać i dodać margarynę,posiekać nożem. Następnie dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto. Podzielić na cześć 1/3 i 2/3 . Zapakować w woreczki foliowe i do zamrażalki.Masa serowa:* 1kg sera* szkl. cukru* 2 łyżki masła* 4 jajka*3 białka* budyń śmietankowy* 100 g suszonej żurawiny* olejek śmietankowyMasło utrzec z cukrem i cały czas ucierając powoli dodawać żółtka oraz ser. Wsypać kolejno bydyń i dokładnie wymieszać. Żurawinię obtoczyc w mące i razem z olejkiem wymieszać i dodac do masy serowej,wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy.Ciasto wyjąć z zamrażalnika i większą część rozwałkować na wyłożonej papierem blaszce. Podpiec 15 w 175 stopniach. Gdy ostygnie wylać masę serową i na wierch zetrzeć 2 część ciasta.Ciasto ponownie wsadzić do piekarnika i piec przez 60 min w 180 stopniach.