Wykonanie
Pokochałam sałatki z
owocami, dlatego dzisiaj przepis na kolejną, wyśmienitą!

Na
truskawki nie natkniemy się już tak często, jak 1-2 miesięcy temu.Mimo to, poszłam na pobliski targ i zakupiłam opakowanie - specjalnie na tą
sałatkę, którą
jadłam już nie raz! Jest banalnie prosta! A szpinak? Posiada dużo błonnika, a więc samo zdrowie!Składniki:
świeży szpinakopakowanie
truskawekgarść
włoskich orzechów10 dag
sera mimolette5 dag
sera camembert5 dag
sera lazur2 łyżki
octu balsamicznego1 łyżka
miodu2-3 łyżki
oliwyprzyprawa zioła włoskie
pieprz,
sólSzpinak umyłam i osuszyłam.

Truskawki również. Przełożyłam
szpinak do szklanego naczynia.

Przygotowałam i pokroiłam
sery w większą kostkę.
Orzechy poszatkowałam.
Truskawki ułożyłam na
szpinaku i zachwycałam się kolorem, dobre 5 minut :)

Zmieszałam
ocet balsamiczny z
oliwą i
miodem. Przyprawiłam mieszankę
ziołami włoskimi,
solą i
pieprzem.

Przygotowane już
sery układałam kolejno na truskawkach, na koniec posypałam
orzechami. Całość oblałam obficie wcześniej przygotowanym sosem słodko - słonym!


Polecam każdemu - jako przystawkę i jako dodatek do
mięs i ryb intensywnie przyprawionych!Kolorystyką każdy zachwyci też swoje oko!
Sałatka wygląda pięknie! A jak smakuje...