ßßß
Składniki:Ciasto:300g mąki150g masła80 dag cukru brązowego1 jajkoKrem:budyń waniliowy350 ml mleka100g masłacukier brązowy (wg przepisu na budyniu)Wykończenie:truskawkimaliny
Do dzieła!Do mąki przesianej przez sito, dodałam masło i poszatkowałam je, aby połączyło się z mąką. Do tej masy dodałam resztę składników i dokładnie zagniotłam. Ciasto włożyłam na 30 min do lodówki.Po tym czasie, formę wysmarowałam cieniutko olejem, wylepiłam schłodzonym ciastem i włożyłam do piekarnika o temp. 200 stopni, na ok 30 min. Ciasto wtedy jest wypieczone i rumiane.W między czasie zabrałam się za przygotowanie kremu budyniowego. Przygotowałam go według przepisu na opakowaniu, ale z mniejszą ilością mleka, podaną wyżej :). Wtedy budyń będzie gęstszy. Dodałam cukier i masło.Poczekałam, aż ciasto i krem wystygną. Po czym wlałam masę budyniową na ciasto i przyozdobiłam owocami :) I po wszystkim!

P.S. Najlepsze jest schłodzone w lodówce, wtedy budyń się całkowicie zetnie :)P.S. 2 Spróbowałam moje marynowane grzybki, o których już pisałam - wyszły obłędnie, dlatego z czystym sercem polecam ten przepis!