Wykonanie
No i stało się, nabrałam w pewien dzień ochoty na pieczenie. A ja i pieczenie, to nie jest dobre połączenie!Po ciężkich zmaganiach z
ciastem (które zresztą jest chyba najprostszym) wyszła. Może nie idealna ale moja, pierwsza
tarta owocowa :D

Składniki:Ciasto:300g
mąki150g
masła80 dag
cukru brązowego1
jajkoKrem:
budyń waniliowy350 ml
mleka100g
masłacukier brązowy (wg przepisu na budyniu)Wykończenie:
truskawkimaliny

Do dzieła!Do
mąki przesianej przez sito, dodałam
masło i poszatkowałam je, aby połączyło się z
mąką. Do tej masy dodałam resztę składników i dokładnie zagniotłam. Ciasto włożyłam na 30 min do lodówki.Po tym czasie, formę wysmarowałam cieniutko
olejem, wylepiłam schłodzonym
ciastem i włożyłam do piekarnika o temp. 200 stopni, na ok 30 min. Ciasto wtedy jest wypieczone i rumiane.W
między czasie zabrałam się za przygotowanie kremu budyniowego. Przygotowałam go według przepisu na opakowaniu, ale z mniejszą ilością
mleka, podaną wyżej :). Wtedy
budyń będzie gęstszy. Dodałam
cukier i
masło.Poczekałam, aż ciasto i krem wystygną. Po czym wlałam masę budyniową na ciasto i przyozdobiłam
owocami :) I po wszystkim!



P.S. Najlepsze jest schłodzone w lodówce, wtedy
budyń się całkowicie zetnie :)P.S. 2 Spróbowałam moje
marynowane grzybki, o których już
pisałam - wyszły obłędnie, dlatego z czystym
sercem polecam ten przepis!