Wykonanie
Złe wspomnienia z dzieciństwa, nie znosiłam tej zupy...Jak jeszcze mi się przypomni jak mama zmuszała mnie do jedzenia jej z
makaronem, o bleeee... z
jajkiem jeszcze jakoś przejdzie, ale i tak dziękuję ;)Teraz jakoś już ją zjadam, choć wolę
pomidorową,
ogórkową i wiele wiele innych...Szybka w przygotowaniu, całkiem smaczna z
jajkiem, a do tego moja mama ją uwielbia;)Przygotowuje się na klasycznym wywarze z
mięsa i warzyw.
Składniki:
włoszczyznakostka na zupę (np od
schabu, bądź kawałek
wołowiny)
sól,
pieprzsłoiczek przecieru ze szczawiu
śmietana 18% do zaprawienia
jajko ugotowane na twardo na każdą osobęPrzygotowanie:Przygotuj
wywar.
Mięso umyj i włóż do garnka z zimna, osoloną
wodą, dodaj
włoszczyznę. Gotuj do czasu uzyskania
wywaru (ok 1h).Z garnka wyjmij
mięso i warzywa, a
wywar przecedź.Przecier ze słoiczka przecedź przez sitko do
wywaru. Dopraw
sola i
pieprzem jeśli masz ochotę.Zagotuj. Zapraw
śmietaną i podawaj z ugotowanym
jajkiem na twardo podzielonym na ćwiartki.Smacznego ;)