Wykonanie
A o to moje pierwsze zabawy z
dynią. Były kapelusze, a teraz będą racuszki. Jak
dynie spróbowałam tak ją pokochałam. I tylko zachodzę w głowę jak mogłam jej nie spróbować, wcześniej. A no tak, że od próbowania nowych rzeczy to ja się trzymam z daleka, i czasem żałuję. Tak jak to właśnie żałuję teraz. To nic
dynia spróbowana, polubiona, więc tą stratę nadrobię.A racuszki wyszły smakowite. Pulchniutkie, mięciutkie, żółciutki i rozpływające się w ustach. Niebo :D.A oto i przepisik, bo dzisiaj coś się dużo rozpisałam.
Składniki:szklanka
mąki1 , 5 szklanki puree dyni (całe dobrze zbite w szklance)3 łyżki płaskie
cukru pudrułyżeczka płaska
sody2
jajka200 g
serka waniliowego2 łyżki
mlekaWykonanie:Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać na gładką, jednolitą masę.Na patelni rozgrzać niedużą ilość
oleju i smażyć na rumiano.Podawać z
cukrem pudrem (to dla moich domowników), lub z tym co kto lubi. Ja wcinałam z
dżemem jagodowym, było pycha.Smacznego :)